Trampoliner kan give timevis af sjov og morskab for børn i alle aldre, men forældre, der har børn, der hopper på trampoliner skal være opmærksomme på de farer, der følger med at bruge dem. Selv om en fitness trampolin ikke vil forårsage en skade på samme måde som en træ- eller metaloverflade, kan det at være skødesløs, når du bruger den, forårsage stor skade. Når man sammenligner trampolin sikkerhed til andre typer af sportsudstyr, den første ting, at en forælder skal tage hensyn til, er fjedre. Der er tre hovedtyper af fjedre, der anvendes på trampoliner: forlængerfjedre, luftdrevne fjedre og tromlefjedre. Hver tjener et andet formål, men alle tre skal holdes for øje, når man vælger trampolindele.

Forlængerfjedre bruges til at hjælpe med at holde trampolinens krop oprejst. For at opnå dette skal fjedrene strække sig langt nok ud fra rammen for at undgå at røre ved nogen overflade. Fordi forlængerfjedre kan være ekstremt farlige, hvis de ikke bruges korrekt, bør forældre aldrig placere deres børn i trampolinen uden først at tage de nødvendige forholdsregler. Når du køber fjedre, skal du sørge for, at de er lavet af stål eller aluminium af høj kvalitet. Den bedste mulighed for sikkerhedspolstring er sikkerhedsnet, som er konstrueret af galvaniseret stål eller aluminium. Ud over at være de sikreste trampolinfjedre giver sikkerhedspolstring også den ekstra fordel ved at kunne fjernes hurtigt for at muliggøre rengøring.

Luftdrevne fjedre fås som enkelt- og flere udvidelsesmodeller. Disse fjedre skal opbevares væk i en forseglet beholder, når de ikke er i brug, hvilket gør dem endnu mere modtagelige for ulykker. En almindelig årsag til luft-drevne fjedre oplever ulykker skyldes uagtsomhed. Mange mennesker undlader at opbevare deres fjedre ordentligt, hvilket efterlader dem modtagelige for overbelastning og indfiltring, hvilket øger risikoen for trampolin sikkerhedsrisici.

Trampoliner, der har et dobbelt bounce-system, er meget sikrere end traditionelle hoppesystemer. Denne type system har to parallelle rebounders, der hopper ved separate hastigheder, hvilket skaber en følelse af ubegrænset hoppe spænding for børnene. Men mens dette system er den sikreste trampolin sikkerhedsrisici forbundet med at hoppe, nogle forældre stadig føler, at den dobbelte hoppe system giver for meget hoppe for deres små. Hvis du overvejer denne type trampolin, skal du sørge for, at den har færre bounces end tre. Du opnår de bedste resultater ved altid at teste hoppeegenskaberne først, før du køber enheden.

Endelig involverer en af de sikreste trampolinsikkerhedsrisici småbørn. Undersøgelser viser, at størstedelen af utilsigtede dødsfald blandt småbørn opstår på grund af at falde ned fra deres hoppe overflader. En måde at minimere falder ned er ved at sikre, at barnet har masser af støtte, når han hopper ud af trampolinen. For eksempel inkluderer mange producenter en indbygget sikkerhedssele, der giver rigelig støtte og hjælper barnet med at forblive afbalanceret, mens han falder.

En af de sikreste trampolin sikkerhedsrisici er tilstedeværelsen af bly maling på kabinettet nettet. Maling kan nemt sive under nettet og ind i slangen, hvilket er særligt farligt for små børn. For at eliminere dette problem skal du kigge efter en producent, der bruger en epoxybelægning. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type belægning der er bedst, skal du spørge dit barn, hvad han mener om forskellige mærker. Den bedste type belægning er klar, så der vil ikke være fare for blyforgiftning. Clevr 7 tilbyder flere forskellige klare varianter.

Trampolin sikkerhedsrisici for små børn